Jordbærtrifli

Ingredienser
Fremgangsmåde
I bunden af en serveringsskål Lægges letknuste makroner, Appelsinsaft hældes over makro- nerne. Herover lægges udskivede jordbær. Desserten kan også laves med frosne bær, disse gives da et let opkog, smages til og jævnes med Lidt maizenamel. Fløden piskes, blandes med creme Fraiche, smages til med sukker og Vanillesukker, denne creme hældes Over jordbærrene.(Er der lavet Kompot skal den være helt kold, Før end cremen må hældes over). Desserten kan evt. pyntes med ristede mandelflanger

Jordbærlagkage

Ingredienser
Fremgangsmåde

Fløden piskes, halvdelen af jordbærrene udskives De udskivede bær samt halvdelen af Is og fløde lægges på den ene bund. Den anden bund lægges over og henover fordeles resten af fløden og isen, der pyntes med hele bær.

Jordbærkage med mandelbund

Ingredienser
Dej
Fyld
Pynt
Fremgangsmåde

Snit og hak mandlerne meget fint Pisk æg og sukker til en tyk, hvid ››æggesnaps‹‹. Bland mandler ,mel og margarine forsigtig i. Hæld dejen i en smurt springform. Afkøl kagen. Skyl, nip, skiv jordbærrene. Læg dem på kagen og drys sukker over. Lad den trække mindst ½ time. Fordel flødeskum over og pynt med Jordbær.

Appelsin-marinerede jordbær (a la haga)

Ingredienser
Fremgangsmåde

Skræld appelsinen og skær den gule del af skallen i tynde skiver. Kog dem i nogle minutter i 1 dl vand og
¾ dl sukker, til lagen begynder at
jævne, lad lagen køle af.
bland lagen med appelsinstrimler
med lige så meget Grand Marnier og
saften af en appelsen.
Læg jordbærrene i en skål, hæld Marinaden over og stil det i køleskabet nogle timer, vend forsigtig i det nogle gange.
Serveres med is eller råcreme,
Til ca 4 personer.

Jordbærfrysetøj

Ingredienser
Fremgangsmåde

Jordbærrene skylles,nippes og moses let med en gaffel. Sukker røres i efter smag til dette er opløst. Hæld frysetøjet i små fryseegnede beholder og frys det ned.

Frysetøj  har en dejlig frisk smag og er velegnet på brød eller som fyld i lagkage, tærte eller roulade. Frysetøj opbevares i fryseren og tages op i små portioner efterhånden. Da bærrene ikke varmbehandles skal det optøede frysetøj opbevares i køleskab,hvor det kan holde sig 5-7 dage . Ønskes frysetøj ret stift, han det tilsættes geleringspulver til frysetøj. Følg anvisningen på pakken.