Jordbærtrifli
- 150 g makroner
- Saft af en appelsin
- 400 g jordbær
- 2 dl creme fraiche
- 2 dl piskefløde
- 2 ts vanillesukker
- Ca. 2 ss sukker
- Evt. ristede mandelflanger
Jordbærlagkage
- 2 lyse friske lagkagebunde
- ½ l vanille is
- Ca . 300 g friske jordbær
- ¼ l piskfløde
Fløden piskes, halvdelen af jordbærrene udskives De udskivede bær samt halvdelen af Is og fløde lægges på den ene bund. Den anden bund lægges over og henover fordeles resten af fløden og isen, der pyntes med hele bær.
Jordbærkage med mandelbund
- 100 g mandler
- 150 g sukker
- ½ dl hvedemel
- 75 g smeltet afkølet margarine
- ½ kg jordbær
- 1-2 spsk sukker
- ¼ l . piskfløde
- 125 g jordbær
Snit og hak mandlerne meget fint Pisk æg og sukker til en tyk, hvid ››æggesnaps‹‹. Bland mandler ,mel og margarine forsigtig i. Hæld dejen i en smurt springform. Afkøl kagen. Skyl, nip, skiv jordbærrene. Læg dem på kagen og drys sukker over. Lad den trække mindst ½ time. Fordel flødeskum over og pynt med Jordbær.
Appelsin-marinerede jordbær (a la haga)
- 500g friske jordbær eller frosne jordbær
- Saften af en appelsin
- 1 dl vand
- 1 spsk Grand Marnier
- ¾ spsk sukker
Skræld appelsinen og skær den gule del af skallen i tynde skiver. Kog dem i nogle minutter i 1 dl vand og
¾ dl sukker, til lagen begynder at
jævne, lad lagen køle af.
bland lagen med appelsinstrimler
med lige så meget Grand Marnier og
saften af en appelsen.
Læg jordbærrene i en skål, hæld Marinaden over og stil det i køleskabet nogle timer, vend forsigtig i det nogle gange.
Serveres med is eller råcreme,
Til ca 4 personer.
Jordbærfrysetøj
- 1 kg friske jordbær
- Ca. 300 g sukker
- Evt .geleringspulver til frysetøj.
Jordbærrene skylles,nippes og moses let med en gaffel. Sukker røres i efter smag til dette er opløst. Hæld frysetøjet i små fryseegnede beholder og frys det ned.
Frysetøj har en dejlig frisk smag og er velegnet på brød eller som fyld i lagkage, tærte eller roulade. Frysetøj opbevares i fryseren og tages op i små portioner efterhånden. Da bærrene ikke varmbehandles skal det optøede frysetøj opbevares i køleskab,hvor det kan holde sig 5-7 dage . Ønskes frysetøj ret stift, han det tilsættes geleringspulver til frysetøj. Følg anvisningen på pakken.