Jordbærtrifli.

150 g makroner
Saft af en appelsin
400 g jordbær

2 dl creme fraiche
2 dl piskefløde
2 ts vanillesukker
Ca. 2 ss sukker

Evt. ristede mandelflanger

I bunden af en serveringsskål
Lægges letknuste makroner,
Appelsinsaft hældes over makro-
nerne. Herover lægges udskivede
jordbær. Desserten kan også laves
med frosne bær, disse gives da et
let opkog, smages til og jævnes med
Lidt maizenamel.

Fløden piskes, blandes med creme
Fraiche, smages til med sukker og
Vanillesukker, denne creme hældes
Over jordbærrene.(Er der lavet
Kompot skal den være helt kold,
Før end cremen må hældes over).
Desserten kan evt. pyntes med
ristede mandelflanger

Jordbærlagkage.

2 lyse friske lagkagebunde
½ l vanille is
Ca . 300 g friske jordbær
¼ l piskfløde

Fløden piskes, halvdelen af jordbærrene
udskives
De udskivede bær samt halvdelen af
Is og fløde lægges på den ene bund.
Den anden bund lægges over og
henover fordeles resten af fløden og
isen, der pyntes med hele bær.

Jordbærkage med mandelbund.

Dej:
100 g mandler
3 g
150 g sukker
½ dl hvedemel
75 g smeltet og afkølet margarine

Fyld:
½ kg jordbær
1-2 spsk sukker
¼ l . piskfløde

Pynt:
125 g jordbær

Snit og hak mandlerne meget fint
Pisk æg og sukker til en tyk, hvid
››æggesnaps‹‹. Bland mandler ,mel
og margarine forsigtig i.
Hæld dejen i en smurt springform.
Afkøl kagen.
Skyl, nip, skiv jordbærrene.
Læg dem på kagen og drys sukker
over. Lad den trække mindst ½ time.
Fordel flødeskum over og pynt med
Jordbær.

Appelsin-marinerede jordbær (a la haga)

500g friske jordbær eller frosne jordbær
Saften af en appelsin
1 dl vand
1 spsk Grand Marnier
¾ spsk sukker

Skræld appelsinen og skær den gule
del af skallen i tynde skiver. Kog
dem i nogle minutter i 1 dl vand og
¾ dl sukker, til lagen begynder at
jævne, lad lagen køle af.
bland lagen med appelsinstrimler
med lige så meget Grand Marnier og
saften af en appelsen.
Læg jordbærrene i en skål, hæld
Marinaden over og stil det i køle-
Skabet nogle timer, vend forsigtig i
det nogle gange.
Serveres med is eller råcreme,
Til ca 4 personer.

Jordbærfrysetøj

1 kg friske jordbær
Ca. 300 g sukker
Evt .geleringspulver til frysetøj.

Jordbærrene skylles,nippes og
moses let med en gaffel. Sukker
røres i efter smag til dette er opløst.
Hæld frysetøjet i små fryseegnede
beholder og frys det ned.

Frysetøj  har en dejlig frisk smag og
er velegnet på brød eller som fyld i
lagkage, tærte eller roulade. Frysetøj
opbevares i fryseren og tages op i
små portioner efterhånden. Da
bærrene ikke varmbehandles skal
det optøede frysetøj opbevares i
køleskab,hvor det kan holde sig 5-7
dage . Ønskes frysetøj ret stift, han
det tilsættes geleringspulver til
frysetøj. Følg anvisningen på pakken.